Втори есенни театрални празници

За втора поредна година  ДТ „Невена Коканова” организира театрални празници и през есента. Този път откриването им е с премиера на най-новото заглавие на състава – „Шега в едно действие”  по разкази и комедии на Чехов. Режисьор на постановката е Антон Угринов, а ролите са поверени на младото попълнение в театъра.

Във втората вечер ще гостува плевенският  театър с авторския спектакъл на Мария Сапунджиева „Едно танго с Маркес” – тъжно смешна история за жена минала през всички обрати на живота. На 23-ти ноември едно от най-емблематичните заглавия на българската литература, а в момента и на добричкия театър – „Гераците” със сигурност ще покори ямболската публика.  Емоционален и силен, спектакълът  фокусира вниманието ни върху любовта в семейството и разпада на  отношенията  между най-близки хора. В последната вечер ще гостуват ловчанлии с „Рогоносци” комедия по пиеси на Молиер с режисьор Йосиф Сърчаджиев .

Откриването на празниците, както и миналата година е посветено на Деня на християнското семейство . Символично и сега, на 21-ви ноември  трима млади актьори ще направят своя дебют и ще бъдат въведени в храма на театралното семейство, а тематично – всички  поканени спектакли в един или друг аспект разглеждат изконната  необходимост от уважение, доброта и любов в дома.