Втори детски конкурс за рисунка под надслов „Моята ЕДЕН дестинация в България“

Ямбол е сред 17-те ЕДЕН дестинации от България, чиито забележителности и атракции могат да бъдат тема на рисунките на деца на възраст от 7 до 14 години за участие в обявения от Министерството на туризма конкурс за рисунка под надслов „Моята ЕДЕН дестинация в България“.

Инициативата е по повод Световния ден на туризма и с оглед изпълнението на  проект „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България – III издание, финансиран по програма COSME 2014 -2020 г. на ЕС, изпълняван от Министерството на туризма.

Темите на ученическите рисунки задължително трябва да са свързани с една от българските ЕДЕН дестинации – Ямбол, Драгоман, Ардино, Чавдар, Мездра, Силистра, Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Каварна, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали. Творбите следва да представят гледната точка на авторите към забележителностите и атракциите, намиращи се на територията на избраната от тях ЕДЕН дестинация (природни, културни, исторически обекти, обичаи, бит, събития, фестивали и др.).

Рисунки на участниците се приемат до 27.11.2018 г. включително на адреса на Министерство на туризма в гр. София, ул. „Съборна“ №1. Резултатите ще бъдат обявени до 31.12.2018 г.

Официалните правила са публично оповестени на интернет страниците на Министерството на туризма www.tourism.government.bg и www.facebook.com/Министерство на туризма.