Връчиха награди на отличени лекари по повод 7 април

    Лекар от МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол за поредна година получава най-високото отличие за медицина, връчвано от Община Ямбол. Тазгодишният носител на наградата „Хипократ“ е д-р Георги Манчев, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ).
„Зад тази награда стои много труд, много безсънни нощи и екипът на реанимация, който е бил до мен. Не съжалявам нито за миг за избора си да вървя по пътя на медицината, не бих направил и сега друг избор. Моята професия е моето призвание, въпреки всички трудности“, сподели д-р Манчев. „Развълнуван съм така, както когато интубирах за първи път“, каза още той при получаването на наградата.
     Наградите бяха връчени в навечерието на Световния ден на здравето – 7 април. Тържествената церемония се състоя в зала „Съвременност“ на Културно-информационния център „Безистена“. Отличията връчиха кметът на Ямбол Валентин Ревански и председателят на Общинския съвет Антон Шиков.
    На церемонията, за да поздравят колегите си, присъстваха директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Панайот Диманов и главната медицинска сестра Валентина Вълкова.
„Надявам се, че държавата ще направи необходимите реформи, за да подобри вашите условия на труд, заплащане и материалната база. Надявам се, че едно дългоочаквано обещание ще бъде сбъднато – Ямбол да има нова болница“, каза кметът на Ямбол и изказа благодарност към медиците.
     Другата престижна награда – „Анка Александрова“, на името на първата милосърдна сестра в Ямбол, получи Ваня Николова, акушерка и директор на Детски ясли и Детска кухня – Ямбол.
Почетният знак „Герб на Община Ямбол“ за значителни заслуги в здравеопазването получиха 18 медицински специалисти от лечебните заведения, медицинските центрове и индивидуалните лекарски практики в града. 🩺Сред тях е и Диана Русева, медицинска сестра в Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Св. Пантелеймон“, което е още един повод за гордост на ямболската болница.
     По време на церемонията деца от школите на Общинския детски комплекс подариха изработени от тях картички на медиците. Музикален поздрав поднесоха Камерният оркестър „Дианополис“ с концерт-майстор Красимира Султанова, и Детският и Дамски хор „Проф. Георги Димитров“ с диригент Весела Пастърмаджиева.