„Веселото кебапче“ се превръща в снимачна площадка

На 3 ноември, петък, около 13.00 часа ще бъде даден символичен старт на снимките на новия български игрален филм „Далеч от брега“. В този ден снимачна площадка ще бъде заведението „Веселото кебапче“ в к-с „Зорница“, до бл. № 5.
Режисьорът Костадин Бонев и част от актьорския екип (включително актьорът Пенко Господинов, изпълняващ главната роля) ще имат възможност да се срещнат с представители на медиите в обедната почивка – около 
13.00.

Припомняме:

В Ямбол започват снимките на най-новия български игрален филм – „Далеч от брега“ на режисьора Костадин Бонев. Историята е базирана на цензурирания преди 1989 г. роман на Евгений Кузманов „Чайки далеч от брега“, определян като откровена сатира на тогавашния тоталитарен режим.

Театралният салон на читалище „Съгласие“ в Ямбол ще бъде основна снимачна площадка в сюжетния разказ за работата на един режисьор в провинциален театър във времето на късния социализъм. Работата на екипа ще продължи повече от месец и освен в най-старото ямболско читалище, сцени от филма ще бъдат заснемани на различни места в града – в парка, пред съдебната палата, по централни улици и др. Продукцията се реализира със съдействието на община Ямбол.

„Далеч от брега“ е най-новото предизвикателство, с което се заема режисьорът Костадин Бонев. Последният му пълнометражен игрален филм „Потъването на Созопол“ (2014г.) пожъна редица награди от международни кинофестивали, включително от Прага, Милано, Берлин, Ню Йорк, Бразилия. Бонев е добре познат на зрителите още с „Военен кореспондент“(2008г.) и „Подгряване на вчерашния обед“ (2002 г.), също и с документални продукции като: „Вапцаров. Пет разказа за един разстрел“, „Европолис, градът на делтата“, „Корабите са пълни“ и др.

За пресъздаване на основните персонажи в новия си филм режисьорът залага на  плеяда култови актьори от родната театрална и филмова сцена. Сред тях са Пенко Господинов, познат на широката аудитория с участието си в тв-сериалите  „Забранена любов“, „Седем часа разлика“, „Стъклен дом“, „Недадените“ и като актьор от трупата на столичния Малък градски театър „Зад канала“. Сред звездите, участващи във филма са още Стефан Вълдобрев, Иван Петрушинов, както и едни от най-обичаните български актриси: Цветана Манева, Жорета Николова, Йоана Буковска, Радина Кърджилова, Мая Новоселска. За участие в кино-продукцията са привлечени и актьори от ямболския драматичен театър „Невена Коканова“.

Премиерата на „Далеч от брега“ ще бъде през 2018 г. Филмът се реализира със съдействието на Националния филмов център.