БЧК-Ямбол отбеляза 8 май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ямболската Червенокръстка организация отбеляза 8 май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец под мотото «Навсякъде за всеки» с поредица от инициативи, организирани по повод празника. Денят стартира с тържествено поклонение с поднасяне на цветя от доброволци и служители на БЧК на паметната плоча на Ямболската червенокръстка организация.

По повод празника в зала „ Йорданка Пастърмаджиева” в сградата на ОС на БЧК – град Ямбол се организира тържествено награждаване с отличия на БЧК за червенокръстки деятели с принос в развитието на областната организация, както следва:

 1. Стойчо Стойчев – медал за заслуги БЧК – златен ;
 2. Митко Филипов – медал за заслуги БЧК– сребърен;
 3. Станчо Ставрев – звание „заслужил деятел“;
 4. Д-р Лъчезар Ханджиев – звание „заслужил деятел на “;
 5. Кръстина Атанасова – звание „заслужил деятел на “;
 6. Слава Василева – звание „отличник“;
 7. Надка Александрова – звание „отличник на БЧК “;
 8. Живка Димова – звание „отличник на БЧК“;
 9. Владимир Стоев – звание „отличник на БЧК “;
 10. Галя Ямандиева – звание „отличник на БЧК“;
 11. Димитър Андонов – звание „отличник на БЧК“.

 

Д-р Антоанета Антонова, Председател на ОС на БЧК – Ямбол поднесе поздравително слово към членовете, доброволците, симпатизантите и партньорите на организацията по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Дона Йорданова, доброволец от БМЧК, отправи специален музикален поздрав към всички червенокръстци.

Представена бе изложба „Пробуждане” на Денка Георгиева, доброволец на БМЧК – Стралджа, самоук художник, който твори икони, рисува живопис, рисува върху кратуна, използва техника за рисуване с пирограф върху дърво и други техники.

По повод празника г-н Стойчо Стойчев направи лично парично дарение за основни дейности на Ямболската червенокръстка организация.