БЧК продължава подпомагането на пострадалите от пожарите в община Болярово

БЧК – Ямбол продължава да осъществява дейности за подкрепа на пострадалите от пожарите в община Болярово. Екипи от доброволци и служители на Областната организация на БЧК съвместно с представители на Kolichka.bg предоставиха индивидуални хранителни пакети за 130 лица. Хранителните пакети са дарение от Kolichka.bg / минерална вода 1,5 л., витаминозна вода 0,5л. сандвичи, бисквити Белвита, зърнен десерт с мюсли /. Екипът на БЧК заедно с представител на Kolichka.bg посетиха на място, домовете на пострадалите хора, за да им предоставят индивидуални хранителни пакети. Една част от пакетите бяха раздадени на служителите от различни служби, работещи на терен в момента в с. Воден.  Със съгласието на представител на Kolichka.bg индивидуалните пакети, които останаха бяха предоставени за раздаване в хуманитарния пункт на БЧК, обособен в кметството на с. Воден.

      Ямболската червенокръстка организация ще продължи с хуманитарните интервенции на терен до тогава, до когато е необходимо и съобразно регламентираните роля и отговорности, които БЧК е поел пред държавата и институциите в бедствени и други кризисни ситуации.

      Всички действия се извършват при пълен синхрон и координация с националното ръководство на БЧК, дирекция „Мениджмънт на бедствия“ в НС на БЧК и местни и държавни институции.

  

Секретариат на Областния съвет на БЧК – Ямбол