„Бижу“ с нови награди

   Малката формация на Вокална група „Бижу” при НЧ „Съгласие 1862“, с ръководител Павлина Христова, завоюва трето място на Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите” – Созопол 2017.  Младите ямболски таланти се състезаваха в категория „Забавна музика” и при изключително силна конкуренция на утвърдени музикални формации успяха да спечелят публиката и високата оценка на журито. Специални поздравления вокалният състав получи за изпълнението на тригласни песни. Въпреки крехката си възраст възпитаниците на Павлина Христова се справят блестящо с този жанр, категорични са специалистите.

   Освен колективната награда ямболските дарования спечелиха и няколко индивидуални отличия. Трета награда спечели Маги Марио Панайотова, която за пръв път се представя на конкурс като индивидуална изпълнителка. Габриела Иванова и Габриела Георгиева, които пеят заедно съвсем от скоро като дует получиха награда за „Отлично представяне” в конкурса.

    Удовлетворени от трудно извоюваните победи момичетата от вокалната група се завърнаха в Ямбол щастливи и мотивирани за още работа. За по-големите от представителната формация на „Бижу” лятото също е „горещо”, защото при тях тече усилена подготовка за участие в силен международен конкурс в Гърция.
Да им пожелаем успех!