Безплатни процедури с барокамера за болни от диабет в община „Тунджа“

Община „Тунджа“ и Медицински център „Топ медик“ започват съвместна работа по проекта „Помощ на диабетика“. До края на годината 12 граждани на община „Тунджа“ с диабет ще могат да се възползват безвъзмездно от барокамерата на медицинския център, обявиха днес на пресконференция кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, собственикът на центъра Мария Грудева и управителят д-р Стела Желева. Процедурите са подходящи за болни от диабет, които се нуждаят от помощ при зарастване на рани. Лекарска комисия от центъра ще извършва медицинска оценка на индивидуалните потребности на желаещите, а общината ще прави социален подбор.

Заявленията могат да се подават в общината или в самия център, като се изисква медицинска документация, описание на раната и снимков материал.

Процедурите в барокамера дават възможност за значително по-бързо зарастване на раните на диабетиците, а това може да спаси от ампутация болния, уточни Мария Грудева и допълни, че идеята е да помагат на болните и на нуждаещите се.

Безплатните процедури за един болен са 10 на брой, което се равнява на 600 лв.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев благодари за съвместния проект, защото финансовите възможности на много хора не позволяват съвременно и модерно лечение.

От медицинския център увериха, че ако проектът е успешен, ще бъде подновен и следващата година.