Безплатен интернет на тринадесет места в Ямбол

Тринадесет точки за достъп на територията на града, съгласно изискванията по поканата на Изпълнителната агенция за иновации и мрежи към Европейската комисия за участие в инициативата „WIFI4EU – насърчаване на интернет свързаността в местните общности“, бяха определени от Община Ямбол.

Припомняме, че Община Ямбол беше одобрена за отпускане  безвъзмездна финансова помощ в размер на 15 000 евро в рамките на Механизма за свързване на Европа. На 27 юли миналата година беше сключено споразумение № INEA/CEF/WIFI4EU/4-2020/036396-048159 с Изпълнителната агенция за иновации и мрежи към Европейската комисия за предоставяне на помощта. Действието е финансирано от Европейския съюз.

Инициативата WIFI4EU е схема за подпомагане на предоставянето на достъп до безплатен висококачествен интернет на местни жители и посетители в центровете на местния обществен живот като паркове, площади, обществени сгради и др.

В Градски парк безплатен достъп до интернет има на територията до детския кът – площадка с фитнес съоръжения, на Лятното кино, в големия розариум и в района на бившия ресторант „Ален мак“.

В ж.к. „Диана“ хората могат да ползват интернет безплатно до бившия магазин „Югоагент“ – ул. „Граф Игнатиев“ № 145.

Точките за безплатен достъп до глобалната мрежа в квартал „Каргон“ са около сградата на Народно читалище „Пробуда – 1909“ на пл. „Страшимир Кринчев“ № 3 и на пл. „Георги Дражев“ (Общински пазари) до Автогара – Ямбол;

В ж.к. „Георги Бенковски мястото е до бл. 12.

Две са точките за свободен достъп до интернет в Първи жилищен район –

ул. „Родопи“ № 24 (до ж. к. „Райна Княгиня) и ул. „Димитър Благоев“ № 71 (до РЗИ – площадка с фитнес съоръжения).

            В комплекс „Златен рог“ безплатен интернет устройствата получават в градинката до бл. 28.

Централната градска част е с три точки за достъп – ул. „Търговска“ № 53 (до Покрит пазар „Стара автогара“), храм „Свети Николай Чудотворец“ и Регионален исторически музей – гр. Ямбол.

Като бенефициент Община Ямбол следва да използва общата визуална идентичност, определена от Европейската комисия, която следи от разстояние за качеството на връзката във всички WiFi4EU точки за достъп. Зоните за свободен достъп до интернет са обозначени с информационни табели с емблемата на WiFi4EU по указанията за графично оформление на Европейската Комисия.

 

Тази публикация отразява единствено становището на Община Ямбол и Изпълнителната агенция за иновации и мрежи не носи отговорност за използването по какъвто и да е начин на информацията, която съдържа.

 

                                                

Европейски съюз