Александра Иванова от ПМГ „Атанас Радев“ и Мартина Казакова от ПГИ „Г.С.Раковски“сред наградените младежки посланици на НАТО

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева награди младежките посланици на НАТО в България на церемония в министерството на външните работи. 
Министър Захариева призова младежките посланици, които са на възраст между 15 и 29 години, да използват наученото, за да се борят с фалшивите новини и дезинформацията за НАТО в България. „НАТО не е съюз, чиято цел е да предизвиква войни, а точно обратното –съюз,който защитава демократичните ценности.Съюз,чиято основна цел и мисия е да възпира предизвикването на военни конфликти.Фактът,че България е съюзник на НАТО я прави по-силна, по-стабилна и по-богата“, заяви министър Захариева.“Много ми се иска млади хора като вас да бъдат наистина посланици на тези съобщения“, изтъкна още тя.
29-те младежки посланици на НАТО,избрани след национален конкурс за есе и видео,получиха сертификат,изработен от Атлантическият клуб в България. Младежките посланици са от цялата страна-София,Бургас,Монтана,Велико Търново,Пловдив. Сред тях са Александра Иванова от 10 клас от ПМГ „Атанас Радев“ и Мартина Казакова от ПГИ“ Г.С.Раковски“ – Ямбол. 
Мисията на младежките посланици е да повишат познанието си за алианса и участието на България в него като организират серия от информационни дейности,насочени към техните връстници.
Инициативата е част от комуникационната кампания на алианса „Ние сме НАТО“( We Are NATO).
Министерството на външните работи е инициатор и водещо ведомство в присъединяването на България към кампанията.