Акция за безвъзмездно кръводаряване

На 2 октомври 2019г., за времето от 9.00 до 13.00ч., в сградата Областна администрация – Ямбол, ще се проведе акция за безвъзмездно кръводаряване под мотото: „Заедно можем повече!“.

      Инициативата се организира от Български Червен кръст – Ямбол в партньорство с Отделението по трансфузионна хематология /Кръвен център/ към МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и с подкрепата областния управител на област Ямбол и  Областната администрация.

      Акцията има за цел да се популяризират принципите на доброволност, безвъзмездност и хуманност, милосърдие и човешка солидарност. Да се привлекат по-голям брой хора в активна възраст, като безвъзмездни кръводарители в помощ на пострадалите при ПТП.

      С организирането на инициативата даваме възможност на всеки, който желае и може да дари кръв да го направи сега, като по този начин изрази съпричастност към нуждаещите се.

 

       Напомняме, че всеки  здрав човек на възраст между 18 и 65 години, за който няма лекарска забрана,  може да дарява кръв поне веднъж годишно, като по този начин спасява поне един човешки живот и увеличава защитните сили на собствения си организъм.

 

      Ако никога не сте дарявали кръв – опитайте сега! Нека бъдем съпричастни и дадем шанс, като дарим живот!

                                        ОБЛАСТЕН СЕКРЕTАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ