Акция за безвъзмездно кръводаряване

     На 2 октомври 2019г., в сградата Областна администрация – Ямбол се проведе акция за безвъзмездно кръводаряване под мотото: „Заедно можем повече!“.

     Акцията се организира от Български Червен кръст – Ямбол в партньорство с Отделението по трансфузионна хематология /Кръвен център/ към МБАЛ „Св. Пантелеймон“, с подкрепата областния управител на област Ямбол и Областната администрация и имаше за цел да се популяризират принципите на доброволност, безвъзмездност и хуманност, милосърдие и човешка солидарност. Да се привлекат по-голям брой хора в активна възраст, като безвъзмездни кръводарители в знак на съпричастност и в помощ на пострадалите при ПТП.

      Като кръводарители се включиха Волен Дичев, зам.-областен управител на област Ямбол, служители от администрацията и граждани на град Ямбол.

      Ямболската червенокръстка организация изразява искрената си благодарност към всеки гражданин, който се включи в акцията и на цялата областна администрация за подкрепата в нейното осъществяване,  за предоставените прекрасни условия за работа на екипа от  Отделението по трансфузионна хематология.    

     

                                      ОБЛАСТЕН СЕКРЕTАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ