XXII Театрални празници „Невена Коканова“

За 22-ри път от ДТ „Невена Коканова“ Ямбол е домакин на традиционните Театрални празници

         И тази година след селекция бяха определени шест спектакъла от целия спектър на жанровото многообразие, представяно от репертоарите на театрите в цялата страна.

         От днес до 17 юни включително на ямболска сцена ще гостуват театралните трупи на Бургас, Варна, Пловдив, Смолян, както и познатите и обичани от ямболската публика актьори от Театър Българска армия. Класически български и английски заглавия, пиеси на съвременни руски и американски автори, както и самобитен родопски прочит на произведението на Шекспир – „Ромео и Жулиета“ присъстват в програмата на XXII-те Театрални празници „Невена Коканова“.

         Началото на Празниците ще бъде поставено със спектакъла „Примадони“ от Кен Лудвиг на ДТ „Адриана Будевска“, Бургас.

         Веднага след това пред ямболската публика ще бъде представен спектакъла на ДТ „Н. О. Масалитинов“, Пловдив –“Чиста къща“ от Сара Рул.  Със спектакъла Радина Думанян получи Награда „Аскеер 2015“ в категория „Изгряваща звезда“ , Награда „Пловдив“ за театър, Награда „Любимец 13“ за творчески дебют  и Номинация „Икар 2015“ в категория „Дебют“.

         На 14.06. в Ямбол ще бъде представена  класиката „Ромео и Жулиета“ , но пародирана от Крум Левов. Една симбиоза между непреходното в живота и светоусещането на българина и музиката на Родопите.

         През последните години един от забележителните руски автори Валентин Красногоров се радва на все повече български почитатели. По време на театралните празници Драматичен театър „Стоян Бъчваров“, Варна ще представи неговата пиеса ПРЕЛЕСТИТЕ НА ИЗНЕВЯРАТА“.

         Последните две вечери от Празниците са изцяло посветени на  Театъра на българската армия. На 16 юни ще бъде представен спектакъла „В полите на Витоша от Яворов, а на 17 юни – класическата пиеса на Оскар Уайлд – „Колко е важно да бъдеш сериозен“.

         XXII-те Театралните празници „Невена Коканова“ отново ще преминат под надслова „…по стъпките на Невена достойно и красиво…”.

         На добър час на XXII-те Театрални празници „Невена Коканова“!