„Master Chef“ в село Роза

Поредно събитие направи щастливи учениците от Основно училище „Св. Паисий Хилендарски”, с. Роза, община „Тунджа“. По покана на учители и ученици в училището гостува Събина Косева, позната като един от участниците в предаването „MasterChef“.

Осем ученика, избрани чрез специални критерии, имаха шанса да приготвят Великденски зайци от тесто под ръководството на гостенката. Останалите ученици трябваше да демонстрират своите умения в украсяването на тарталети.

Резултатът от екипната работа впечатли малки и големи, но най-хубаво от всичко бе преживяването, тръпката от надпреварата и радостта от споделянето между децата.  

„Днес получихте още един урок по доброта. Нашата гостенка ви показа голямото си сърце, с всичко, което днес е приготвила за вас“ – благодари и директорът на училището Мария Костадинова. 

В столовата на училището, превърната в кулинарен базар, всички имаха удоволствието да се порадват и да опитат от сладките изкушения, приготвени от малките готвачи.

Кулинарната инициатива „Мaster Chef” дава началото на Великденския благотворителен базар. Тази година събраните средства ще подпомогнат реализирането на Пътуваща академия за деца и ученици от 3-ти и 4-ти клас.

Очакваме и вас, родителите в творческите ни ателиета.
Защото в Роза сме креативни, нестандартни, различни, весели и най-важното – свободни личности с големи сърца!

 

Екип от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Роза