„Inner Wheel Club“ – Ямбол дари уреди за детска площадка на училище в Уганда

    Дами от Inner Wheel Club- Ямбол откликнаха на нуждата от площадка с уреди за игра на децата от училище „ДУЛО” в Уганда. То е създадено и финансирано от българската Фондация „Усмивка за Африка”, управлявана от Даниел Делибашев и в момента в него се обучават над 300 деца.
„Решихме да направим лични дарения за закупуване на избраните от мениджъра на училището уреди. За недостигащите средства в подкрепа на нашата идея се включи Ротари клуб – Ямбол. Благодарение на тяхната помощ необходимата сума бе събрана и приведена в сметката на фондацията в навечерието на Коледа.“, споделят ямболските дарители. 
Всичко в Уганда се случва бързо, благодарение на управителя на фондацията и мениджъра на училището. Към края на голямата зимна ваканция – в началото на месец февруари уредите за площадката са закупени и монтирани за броени дни, за да посрещнат децата за новата учебна година, която в Уганда започна на 06.02.2023 г.
Прекрасната детска площадка, богата с цветни, стабилни и красиви уреди включва люлки за 8 деца, люлки-клатушки за 8 деца, люлка-гондола за 8 деца, въртележка за 8 деца, въртележка със седалки за 12 деца, пързалка и комбиниран уред с две пързалки, тунел и люлка-гондола отдолу. По думите на местните хора подобна площадка не се среща дори столицата.
 
„Невъобразима радост, емоция и щастие струят от снимките и клиповете, които ни изпращат оттам. 
Това топли нашите сърца и ни изпълва с огромна удовлетвореност, че сме помогнали площадката да се случи.“ с радост коментират дамите от Inner Wheel Club – Ямбол.