EVN България с полезни съвети за своите клиенти по време на летните отпуски

За поредна година EVN България предоставя на своите клиенти съвети, които са особено полезни и практични през летния сезон, когато клиентите са на почивка или отсъстват за по-дълго от дома си. Някои от полезните енергийни съвети са:
Изключете всички електроуреди, които не е необходимо да работят във Ваше отсъствие. Тук следва да се има предвид, че уреди като СОТ, хладилник или фризер, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия.
Изключете от щепсела уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия. Електроуредите, които са в режим stand-by, трябва да се оставят включени само при необходимост.
Уверете се, че външни хора нямат достъп до контакти, които са част от Вашата ел.инсталация.


Запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си.
Ако във Ваше отсъствие няма достъп до Вашия електромер, можете да заявите посещение на отчетник на денонощен телефон 0700 1 0007 в удобно време.

Тези и други полезни съвети за лятото клиентите могат да открият в меню „Полезни съвети“ на:
https://www.evn.bg/Chastni_klienti/Elektricheska-energia/EVN_savetva.aspx

С цел навременна информираност EVN България съветва клиентите си да заявят безплатните SMS и имейл услуги на дружеството за информация – относно стойността на фактурата и относно просрочени задължения. Заявката на услугите се извършва по удобен за клиента начин на:
https://www.evn.bg/UslugiIzvestqvane/ClientForm.aspx

Друга безплатна възможност за проверка на сметка и плащане от България и от чужбина е системата „EVN Онлайн плюс“ на: https://www.evn.bg/Online-Services/Login.aspx