90 години Народно читалище „Изгрев-1928“ – Меден кладенец

На 7 декември 2018 година, Народно читалище „Изгрев-1928“, с. Меден кладенец, отбеляза 90 години от своето създаване.

            Празникътбе красив финал на поредицата от годишнини на тунджанските читалища и на него присъстваха Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа“, заместник- кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков, кметове, председатели на читалища и читалищни секретари от близки населени места.

            Слово за историята и ролята на читалището произнесе неговият председател – ДимитринаПетрова. Нейните непринудени и емоционални  думи успяха да превърнат неминуемата равносметка на дейността в едно вълнуващо връщане към миналото, с което да усетим радостта при представянето на първата пиеса в селото, ентусиазма и всеотдайността на самодейците през годините.

            Програмата продължи с връчване на благодарствени адреси на изявени дейци, след което на сцената се изявиха със стихотворения младежите Филип Георгиев и Красимир Йорданов от с. Меден кладенец, Певческата група при Пенсионерски клуб „Детелина“, с. Меден кладенец, Певческагрупа „Росна китка“ при Пенсионерски клуб „Дълголетие“, с. Роза и малкитеталанти от Танцов състав „Усмивчици“ при Народно читалище „Светлина -1929“, с.Роза.

            Приветствия към читалищните дейци, жителите и гостите на с. Меден кладенец, поднесоха Мария Димитрова – кмет на селото и Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа“, който благодари за хубавите емоции от празника и подчерта, че той е „симбиоза между младостта и опита..“