50% от децата у нас влизат в мрежата на 7 години

50% от децата у нас влизат в интернет на 7 години. Най-популярните дейности в мрежата са гледането на видео клипове, игри и социални мрежи.
Данните са от изследване на центъра за безопасен интернет, съобщи БНТ.  Според него 73% от децата до 12 години имат профили в социалните мрежи. 
Препоръчителната възраст е 13 години, припомнят от Центъра за безопасен интернет. Оттам съветват, при създаване на детски профил да не се избира случайна дата на раждане, а най-близката до реалната, защото профилите до 18 години имат специални защити. 

„Ние правим профили на децата, просто за да не се чувстват изолирани от връстниците. Когато в трети клас 90% от децата имат профили и детето няма, то се чувства изолирано по някакъв начин. Важното е родителят от първите стъпки и през първия профил, все пак да бъде заедно с детето. Нека да ползва някои от възможностите. Самите операционни системи дават възможност да се направи детски профил. Изключително лесно и удобно е и той автоматично блокира и филтрира голяма част от съдържанието, което не бихме искали. Има и програми за родителски контрол, но интересът сред родителите спада“, заяви Георги Апостолов от Центъра за безопасен интернет.