5 юли – професионален празник на българските полицаи

????????????????????????????????????

С тържествено събрание и изложба служителите от Областна дирекция на МВР – Ямбол отбелязаха своя професионален празник и 140-годишнината от създаването на МВР

 

Служителите от Областна дирекция на МВР – Ямбол отбелязаха своя професионален празник на тържествено събрание.

По повод професионалния празник на служителите от МВР – 5 юли, ЗА директорът на ОДМВР-Ямбол комисар Евгени Христов отправи  приветствие към служителите на областната дирекция, които с ежедневния си труд, постоянство и всеотдайност допринасят за ефикасността в борбата с престъпността, защита правата и свободите на гражданите и опазването на техния живот и имущество. Той изрази увереност, че и занапред служителите от ОДМВР Ямбол с достойнство ще продължат да посрещат многообразните предизвикателства в стремежа си да отговорят на очакванията на българските граждани.

Тържествено бяха връчени наградите на отличилите се служители от областната дирекция.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, за постигнати трайни резултати при изпълнение служебните си задължения с отличие “Почетен знак“ на МВР  – III степен е награден комисар Евгени Христов- зам.-директор на ОДМВР, той и началник отдел „Криминална полиция“. С отличие  “Почетен медал” е награден  старши инспектор Петко Петков – впд началник на Участък „Райна княгиня“при РУ Ямбол.  С “Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи са отличени четирима служители от РУ-Елхово:  ст.инспектор Апостол Атанасов, ст. инспектор Николай Павлов, инспектор Ангел Чалъков и инспектор Илиян Димитров.

Със заповед на главния секретар на МВР с “Колективна парична награда” в размер на 800 лева са наградени служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Ямбол.

За постигнати високи резултати в оперативно-издирвателната работа, в превенцията и разкриването на престъпления, за съществен принос при изпълнението на професионални задачи, за подобряването на административното обслужване на гражданите със заповед на директора на ОДМВР-Ямбол с „Писмена похвала“ са наградени са 58 служители.

Комисар Христов връчи на началниците на РУ-Ямбол и РУ-Стралджа, ключовете на новите три автомобила „Шкода-Рапид“, предназначени за полицейските служители изпълняващи патрулно-постова дейност. 

Представителния отбор-жени на ОДМВР – Ямбол получи диплом и купа за класиране на първо място в Републикански преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР, зона Бургас. В същото състезание тима на мъжете се класира на четвърто място.

Служители и гости на областната дирекция разгледаха изложба „ОДМВР – Ямбол през годините…“, посветена на 140-годишнината от създаването на МВР. В нея са изложени документи и снимки от Държавен архив – Ямбол, Регионален исторически музей – Ямбол и лични архиви свързани с дейността на полицейските структури в региона. 

Татяна Павлова