42-ри механизиран батальон – Ямбол – с участие в общоградската тържествена празнична проява по случай 22 септември

Личен състав на 42-ри механизиран батальон – Ямбол ще вземе участие в честването на  110 години от обявяването на Независимостта на България, което ще се проведе в празничния 22 септември, пред Музея на бойната слава в областния град.

Още в 10.00 часа, в района на музея, военнослужещите ще изложат на статичен показ основни образци на въоръжение и техника в Българката армия, като до обедните часове гражданите и гостите на празника ще  имат възможността да разгледат и постоянните експозиции, свързани със славното минало на армията ни.

Празничната програма включва изпълнения на Духов оркестър Ямбол, след което военнослужещ от батальона ще издигне националното знаме, като след ритуала по издигане на знамето, се очаква освен тържественото слово на кмета на града, така и последващо представяне на документален филм за обявяването на Независимостта на България.

В родолюбивата проява ще вземат участие и военнослужещи на 20-ти самоходен артилерийски дивизион, също от състава на Втора механизирана бригада.  

 

Успехът от 1908г., постигнат без да се използват военни средства, постави страната ни на картата на независимите държави със своята роля и в Европа, и тук – на Балканите. В тази връзка доказателството в очите на европейските народи и световната общност продължи традицията на България за достойните си потомци, не угасна копнежът на страната ни за политически, икономически и културен напредък.

Нека бъдем заедно в празничния 22 септември в Ямбол!