41 нарушения на пътя са установени вчера от служители от РУ – Елхово

Специализираната полицейска операция за осъществяване  контрол и превантивна дейност по безопасността на движение, разпоредена от директора на ОДМВР – Ямбол, е реализирана  на територията на РУ- Елхово за времето от 09:00 ч. до 12:00 ч. на 10 октомври. При проверките бе акцентирано върху: спазване на правилата за движение, шофиране след употреба на алкохол или упойващи вещества, правоспособност на водачите, ползване на обезопасителни колани и системи от водачи и пътници; притежание на задължителна застраховка „Гражданска отговорност” и задължителни винетни стикери, както и за наличие на невръчени електронни фишове и неплатени глоби по ЗДвП.

В рамките на операцията са проверени 138 моторни превозни средства и 190 лица. Полицейските служители са констатирали общо 41 нарушения. Съставени са 3 акта за установени административни нарушения и са наложени са 38 глоби по фиш.

Продължава провеждането на специализирани полицейски операции за превенция на пътнотранспортния травматизъм на територията на област Ямбол.