350 нарушения по пътищата на област Ямбол са установени за един ден

Специализираната полицейска операция за осъществяване  контрол и превантивна дейност по безопасността на движение, разпоредена от директора на ОД МВР – Ямбол, е реализирана  на територията на област Ямбол за времето от 17:00 ч. до 21:00 ч. на 27 април. При проверките бе акцентирано върху: спазване на правилата за движение; шофиране след употреба на алкохол или упойващи вещества; правоспособност водачите; ползване на обезопасителни колани и системи от водачи и пътници; притежание на задължителна застраховка „Гражданска отговорност” и задължителни винетни стикери, както и за наличие на невръчени електронни фишове и неплатени глоби по ЗДвП.

В рамките на операцията са проверени 884 моторни превозни средства и 986 лица. Полицейските служители са констатирали общо 350 нарушения. Съставени са 66 акта за установени административни нарушения, от тях един за шофиране след употреба на упойващи вещества и един  за управление на МПС от неправоспособен водач. Наложени са 286 глоби по фиш. Установени са и две закононарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, за които също са съставени АУАН. В операцията са участвали f/yf 61 служители от сектор “Пътна полиция“ и четирите районните управления  – Ямбол, Елхово, Тунджа и Стралджа.

Продължава провеждането на специализирани полицейски операции за превенция на пътнотранспортния травматизъм на територията на област Ямбол.