33 години Община „Тунджа“

С поредица от празнични прояви в населените места ще отбележи община „Тунджа“ рождения си ден. В периода от 22 септември до 6 октомври над 40 събития ще бъдат проведени в селата на общината. За жителите и гостите на общината са подготвени концерти на младите и талантливи изпълнителки Ивета Костова и Даниела Косева, на обичаните и популярни творци Величка Русева и Румен Бошнаков; театрални постановки на утвърдените актьори Велика Видева и Николай Вълканов.

     На рождения ден на  общината е посветена и новата продукция „От Извора“ на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“, чиято премиера ще бъде на 25 септември в читалището на село Тенево и на 2 октомври в Зала „Диана“ Ямбол.

     В периода от 25 до 27 септември в най – малкото населено място на общината ще се проведе и първото издание на Пленера за млади творци „От Видинци до Париж“, посветен на творчеството на големия български художник Джон Попов и на колорита на българското село.

     В програмата, посветена на рождения ден на общината са включени още пейнтбол игри по проект „Пъстра палитра – иновации за приобщаване“, образователни инициативи, общностни срещи и гостувания на клубовете на пенсионера и др.

     В това сложно време на ограничена комуникация между хората, община „Тунджа“ се старае да създаде пълноценни условия за обществен живот при спазването на всички мерки за сигурност.