В НУЛЦ на БЧК-с. Лозен се проведе Юбилейното 30-то Национално състезание на Ученическите екипи по Първа помощ, в което участваха общо 26 отбора от цяла България. Преодолявайки трасе от 26 пункта, от които 18 състезателни, участниците показаха завидната си практическа и теоретична подготовка. Те бяха изправени пред симулация на земетресение, ситуации с рязко променящи се условия, изпитания за екипност, лидерство и ред други.

На почетното първо място се класира отборът на Български младежки Червен кръст-Пазарджик с 90,01% успеваемост. Второто място зае отборът на Български младежки Червен кръст-Кърджали с успех от 84,83%, а на трето място се класира отборът на Български младежки Червен кръст-Бургас с 80,01%.

Отборът на ОУ“П.Р.Славейков“-Ямбол представи достойно област Ямбол и се класираха в Сребърна лига.

Отбори бяха разпределени в три лиги – Златна лига с успеваемост между 79,94% и 68,67%, Сребърна лига-между 68,18% и 61,02% и Бронзова лига-между 58,97% и 36,07%.

Благодарим на училищното ръководство на ОУ“П.Р.Славейков“-Ямбол и медицинското лице, подготвили и подкрепили участието на отбора в Национално състезание на Ученическите екипи по Първа помощ.

 

                                   Областен Секретариат на БЧК – Ямбол