20 училища са домакини на иновативни форуми

СУ „Константин Константинов” в Сливен е домакин на мобилност по Национална програма „Иновации в действие” на Министерство на образованието и науката. В рамките на събитието на посещение в сливенското училище са неговите партньори по проекта – преподаватели от 20 ОУ „ Тодор Минков” в София и ОУ „ П. Р. Славейков” в Ямбол.
20 училища в страната организират подобни форуми съвместно с колеги от други градове.
„Щастлива съм, че се организира такъв форум в страната в момента. Радвам се, че участие вземат и ученици, които ще продължат това дело“, заяви в приветствието си към участниците заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова.
В първите дни гостите в Сливен бяха запознати със същността на сугестопедичната методика, представена от Ванина Бодурова, председател на Фондация „Проф. д – р Георги Лозанов и проф. д – р Евелина Гатева”. Наблюдавани бяха открити уроци в четвърти клас по български език и литература и по математика по метода сугестопедия.
Домакините и техните партньори споделят добри практики по време на кръгла маса на тема ”Иновации – образователни процеси – модерност”.
Програмата на 4-дневния форум включва още наблюдение на уроци по „Визуално програмиране“ във втори, трети и четвърти клас и на демонстрационен урок по „Човекът и природата“ в 6 клас в училищен STEM център.