14 юни- Световен ден на безвъзмездния кръводарител

На 14 юни 2021г., по повод отбелязването на Световния ден на безвъзмездния кръводарител, за времето от 9.00ч. до 13.00ч., в Отделението по трансфузионна хематология /Кръвен център/ към МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол  ще се  провeде акция за безвъзмездно кръводаряване. Инициативата е на БЧК – Ямбол и се осъществява съвместно с Отделението по трансфузионна хематология.

      „Хората винаги имат нужда от кръв! Дори и по време на пандемия.“ – за втора поредна година, това е посланието, което обединява усилията ни, за да бъдат задоволени ежедневните потребности от кръв и кръвни съставки за нуждаещите се от кръвопреливане, следствие от тежки пътнотранспортни произшествия, спешни оперативни интервенции и други хронични заболявания.   

      Надяваме се кръводарителската акция да бъде подкрепена от видни личности и общественици на град Ямбол и областта, представители на местната власт и институциите.

     Дарявайки кръв ще дадат пример на младите хора за хуманно отношение и съпричастност към нуждаещите се. 

      Напомняме, че всеки  здрав човек на възраст между 18 и 65 години, за който няма медицинска забрана може да дарява кръв, като по този начин спасява човешки живот.

       В същия ден, от 14.30ч., в зала „Юбилейна“ на Секретариата на Обл.С на БЧК – Ямбол, на Тържествена церемония с Благодарствени грамоти ще бъдат отличени седем дългогодишни безвъзмездни кръводарители от област Ямбол, допринесли за популяризирането на доброволното и безвъзмездно кръводаряване. На нея те ще имат възможност да споделят лични истории, подтикнали ги към решението да бъдат част от „семейството“ на безвъзмездните кръводарители.

 

 

     

                                                           ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ