130 години Профилирана гимназия „Васил Левски”-Ямбол

С тържествен концерт възпитаниците на ПГ „Васил Левски” отбелязаха 130-годишнината от създаването на своето училище и патронния празник на гимназията.

Събитието се състоя на 18 февруари 2019 година в Голямата зала на Община Ямбол и събра стотици ученици, учители и гости. Празникът бе открит с филм, посветен на историята на училището, което повече от столетие заема достойно място върху националната карта на образованието. Кадрите проследиха един впечатляващ във времето път, извървян с достойнство – винаги следващ традициите, завещани от предходниците, но и откликващ на предизвикателствата на настоящето. В този път са вплетени съдбите на хиляди млади хора, на стотици учители и служители, на техните семейства и близки. Историята на това столетно школо е неотменна част от историята на града и областта ни.

И днес гимназията ревниво съхранява паметта на миналото и я свързва с иновациите, устремена към бъдещето. Тук педагозите вярват, че тяхната мисия е да образоват и възпитат децата ни така, че те да израснат като успешни хора и граждани. И през последните години вече като иновативно училище гимназията привлича своите възпитаници като желана територия на образование, креативност и новаторство.

Талантливите ученици на ПГ „Васил Левски” отбелязаха своя празник със много  музика и песни. Концертът бе вдъхновяващото послание, което свърза паметта на столетна традиция, визията на достойно настояще и вярата в успешното бъдеще.