116 години от рождението на Джон Атанасов

На 4 октомври 2019 г. ще се проведат поредица инициативи и събития  по повод  116  години от рождението на Джон Атанасов.

Организатори на проявите са Община “Тунджа“, Регионално управление на образованието – гр. Ямбол, Научно-технически съюзи – гр. Ямбол, Кметство с. Бояджик, Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Бояджик, Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“, гр. Ямбол, Общинско предприятие  „Спортни имоти“ – гр. Ямбол, Народно читалище „Джон Атанасов -1928“, с. Бояджик.

От 10.00 часа  в Градската градина пред спортна зала „Диана“ стартира VII – я ученически крос.

От 13.30 ч.  в  с. Бояджик, община „Тунджа“ ще се проведе състезание по информационни технологии „Джон Атанасов-бащата на компютъра“. Състезанието се провежда в две направления в един състезателен ден. В направление “Мултимедия“ участват отбори с ученици в V,  VI  и VII класове с проект на тема „Моето училище“.

В направление „Мултимедийни приложения“ участват отбори от ученици в VIII, IX  и Х класове с проект на тема „Наследството на Ямболския край“.

Отличените ще бъдат наградени пред паметника на Джон Атанасов в центъра на с. Бояджик. Жители, гости и участници в състезанието ще изразят своята почит и уважение към учения и труда му, като поднесат цветя.