100-годишен юбилей празнува ямболски ветеран от войната

Кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Васил Александров поздравиха 100-годишния ветеран Никола Тодоров по повод рождения му ден. В този специален ден, много гости и приятели дойдоха, за да покажат своята любов и уважение към рожденика.
„Днес, когато празнуваме Вашия рожден ден, искам да Ви благодаря за всичко, което сте направили за нашия град и нашата държава. Вие сте истинска гордост за Ямбол и за България! Искам да Ви пожелая здраве, щастие и да продължавате да бъдете вдъхновение за нас.“, с тези думи кметът на Ямбол се обърна към Никола Тодоров.
Ветеранът, роден и израснал в Ямбол, е един от тримата живи участници във Втората световна война от Ямболски окръг. От 1991 година насам, той е активен член на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България (СВВБ) – Ямбол.
Тодоров, който носи военното звание редник, взема участие в множество битки и сражения, но най-значимите са тези при Драва Чехи, Драва Соболч и Драва Полконя, известни като Дравската епопея. Въпреки ужасите на войната, Тодоров продължава да демонстрира непоколебима сила и отдаденост на родината си.
След края на войната, работи дълги години като техник в текстилната фабрика „Тунджа“ в Ямбол. Всички, които го познават, го описват като човек с непреклонен дух.