10 най-добри боксьори от Боксов клуб „Априлец“

На 18 декември, за тринадесета година, на тържествена церемония, Община „Тунджа” награди 10 най-добри боксьори от Боксов клуб „Априлец“, носители на призови места през 2017 година.

Празникът уважиха кметът на общината Георги Георгиев, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков, секретарят на общината Андон Кръстев. Сред гостите бяха президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински, председателят на боксов клуб „Априлец“ – Данчо Хаджиев, Атанас Николов – член на управителния съвет на БФБ, директорът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Бояджик Ирина Станчева и много приятели на тунджанския боксов клуб.

Приветствие към състезателите и гостите поднесе кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев. Той подчерта, че този първи и единствен в България лицензиран клуб по бокс от село е  уникално явление в българския спорт въобще.

„… Вярвам, че за Вас Община „Тунджа“ и Боксов клуб „Априлец“ ще станат отправна точка за дълъг и успешен спортен път, който ще доведе най-упоритите, най-издръжливите и трудолюбиви от вас до нови, заслужени световни постижения и награди…“, добави още кметът Георгиев.

Най-добрите боксьори за 2017 година от Боксов клуб „Априлец”, с. Бояджик, община „Тунджа” получиха плакети и еднократна парична премия.

Награди бяха връчени и от председателя на УС на клуба Данчо Хаджиев и телевизия Скат.

Уникална торта, украсена с боксови ръкавици, беше осигурена от Катрин Димитрова – дъщеря на покойния заместник-председател на БК „Априлец“ Дойчо Димитров.

От името на клуба и наградените боксьори, благодарности към всички приятели и спонсори на „априлци” отправи заслужилият треньор Димитър Мутафов.

На основание постигнатите резултати през тази година, класацията на 10-те най-добри боксьори от БК „Априлец” за 2017 година, е следната:

І-во място и приза Спортист №1 за 2017 г. на БК „Априлец” УС на БК присъжда на Даниел Асенов – кат. 52 кг.

Голямата надежда на българския бокс Даниел Асенов от Боксов клуб „Априлец” – Бояджик стана носител на купата от Международния турнир „Странджата“.

През изминалата година Даниел се нареди на първите места в двата европейски шампионата за младежи и за мъже, на държавния личен шампионат за мъже и стана бронзов медалист от международния турнир в Албания.

Спортист № 2 на БК „Априлец” за 2017 г. е Боян Асенов, кат. 56 кг.

През тази година той завоюва бронзов медал от Европейското първенство за младежи, стана републикански шампион и носител на Купата „Академик Жечев“.

Спортист № 3 на БК „Априлец” за 2017 г. е Катин Асенов, кат. до 60 кг.

През изминалата година Катин стана републикански шампион и беше един от участниците на Европейско първенство за младежи.

4-то място – Здравко Константинов – Републикански шампион в кат. 59 кг при учениците.