„Ямбол чете“ стартира тази вечер с романа „Лисицата“

Народно читалище „Съгласие-1862“ и община Ямбол организират за 12 пореден път литературните дни „Ямбол чете“. т днес до края на седмицата н Синия салон на читалището гостуващите творци ще представят своите произведения. Публиката ще получи възможност да закупи произведенията с автограф от авторите.

В първата вечер от литературните дни ямболските читатели ще имат  възможност да  се  срещнат с някой  от  най- интересните български творци на перото. Тази  вечер  от  18.00 часа в  Син салон на НЧ”Съгласие-1862”  белетриста   Галин  Никифоров ще представи  своя  роман „Лисицата”.

                 Галин Никифоров (роден 1968 г.) е сред  открояващите се имена в съвременната българска литература. В романите му се преплитат вечните теми за крайните стремежи на човешкия дух, за ненакърнимата любов, за скритият смисъл на живота и за отрезвяващата мъдрост на смъртта. Сред романите му са „Добро момче”, „Фотографът: obscura reperta”, „Лятото на неудачниците”, отличен с наградата „Роман на годината” и „Къщата на Клоуните”, отличен с националната награда „Елиас Канети”, който предстои да бъде издаден в Хърватия.„Лисицата” е шестият му роман. Една загадка за смисъла на човешкия живот, за смирението пред неизбежността на смъртта и за всичко, което тази мъдрост поражда. В един свят от полуистини и полулъжи, в един свят, в който единствената реалност е да намерим покой. И да обичаме – в малкото време, което ни е дадено.