Ямбол има европейски шампион и вицешампион по киокушин-кан до 14-годишна възраст

Ивеслав Маринов и Давид Генчев от Спортен клуб по киокушин – Ямбол с треньор сенсей Георги Георгиев се завърнаха с шампионски титли от открития европейски шампионат по карате киокушин-кан в Клуж–Напока (Румъния). При 14-годишните на ката Ивеслав Маринов спечели златен медал, а Давид Генчев – сребърен.

В румънския град в различните възрасти и категории на ката и кумите сили са премерили 600 състезатели от 25 държави. Заради открития характер на първенството в него са се включили и представители на Япония, САЩ, Казахстан, Афганистан и др.

Първи в общото класиране са станали домакините от северната ни съседка с 20 златни, 18 сребърни и 44 бронзови медала, сочи справка в официалната страница на турнира в интернет. България е представена от 65 състезатели от клубове от три организации, развиващи карате – БФКиокушин-кан, ФБК Шинкиокушин и Будокай България, спечелили общо 43 медала – 9 златни, 16 сребърни и 18 бронзови.

Сенсей Георги Георгиев беше сред съдиите на турнира. В състава на националния ни отбор беше и неговата възпитаничка Адриана Михалева, която също се представи на ниво.

Община Ямбол поздравява състезателите и клуба за успехите и пожелава още много добри представяния и в бъдеще!