Щедър и хуманен дарителски жест

Бинка Величкова

                    Нова придобивка за община Болярово – необходима, изключително ценна! С напълно оборудвана линейка в отлично състояние зарадваха домуващите в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост -село Малко Шарково, а и всички жители на общината ни, нашите дългогодишни приятели от Германия. Този автомобил за нуждите на местното здравеопазване бе осигурен със съдействието на г-н Ролф Флис, бивш кмет на град Есен и дарен безвъзмездно на Сдружението за подпомагане на домове за хора с увреждания в чужбина с председател г-н Паул Хайдрих.

Официалното предаване на линейката в Германия се състоя на 28 септември 2017 г. в главното управление на службата за противопожарна безопасност в град Есен. Транспортирането до Германия и съответното местоназначение е осигурено от дарители. На 2 октомври тя пристигна в България, а на следващия ден бе посрещната с радост от домуващите, ръководството и персонала на мащабното социално заведение край село Малко Шарково, управлявана лично от лъчезарния кмет на общината Христо Христов, който майсторски зае ролята на водач в случая.

             Домуващите жени искрено се зарадваха на посещението му, защото е техен обичан познайник. А пристигането на преводачката Софи (както фамилиарно я наричат момичетата), посредник между ръководеното от господин Хайдрих сдружение, общинското ръководство и директора на ДПЛУИ – с. Малко Шарково Дафинка Георгиева, беше горещо изразено с емоционални възгласи, прегръдки и сърдечно ръкуване. Чаровната, изискана дама предаде документацията, съпровождаща дарението на общинския г-н Христов и волята на дарителите: линейката да бъде използвана за нуждите на Центъра за спешна медицинска помощ в общината ни, но приоритетно да обслужва (при нужда) ДПЛУИ – с. Малко Шарково и потребителките му. 
               Щедър приятелски жест в името на здравето, който включва и друго медицинско оборудване – паравани, болнични легла (ще бъдат транспортирани с друга пратка). Допълнителните дарения ще бъдат използвани за нуждите на социалните заведения. Благодарност и полон, приятели, за добрините и вашата грижовна отзивчивост! Чистосърдечна хуманност пид знака на добротворството!