Тошко Йорданов в Ямбол: Единствената възможност за правителство е програмен кабинет с конкретни цели и приоритети

Единствената възможност за правителство е, ако се стъпи на програма с конкретни цели и приоритети и тогава вече да се търсят партии, които биха ги подкрепили. Предния мандат показахме безкрайно ясно как става това. Пред очите на всички проблемите се поставят на масата – проблемите с цените на хранителните стоки, на горивата, на електричеството, антикорупционните закони. И партиите, които смятат, че това трябва да се направи, дават подкрепата си и излъчват кабинет с хора, които са експерти в даден сектор. Това заяви в Ямбол зам.-председателят на ПП „Има такъв народ” Тошко Йорданов. Той, заедно със Станислав Балабанов – член на Изпълнителния съвет и секретар на партията, бяха на посещение в града като част от предизборната им обиколка в страната.

По думите на Йорданов използвания до момента подход за коалиране е изключително порочен, защото първо се съставя правителство и едва след това започва да се говори какво се прави, много често и не се говори какво се прави, само се свеждат резултатите, без да се обяснява защо, каква е целта, какви са последствията. „Според нас подходът е обратен – набелязваме проблемите, набелязваме решенията, посочваме сроковете, след това търсим политическа подкрепа и едва тогава се гласува правителство. Това е начинът”, бе категоричен Тошко Йорданов.

„След изборите със сигурност ще бъдем много по-сериозно представени в следващия парламент и се надявам останалите партии да си изключат политическото его и да намерят воля да говорим по програми, за да има редовно правителство”, заяви Станислав Балабанов. Той каза още, че по малките населени места се купуват гласове и търговията върви с пълна пара. „Трябва да направим всичко възможно да спрем този процес, за да може нещо да тръгне да се реформира. В противен случай ще дойдем в Ямбол само след 3-4 месеца и ще си говорим същите неща, допълни Балабанов.

По време на срещата с гражданите в центъра на града бе представена и листата на ИТН в 31-ви МИР.

„За нас властта не е самоцел, ние искаме да реализираме нашите идеи и това, което сме го обещали на хората, да го изпълним”, каза водачът на листата в Ямбол Александър Марков. Той посочи, че независимо, че е влязъл в предния парламент от Хасково, е отстоявал интересите и на ямболския регион, където също бе водач тогава. Като примери посочи довършването на новата болница, която вече се оборудва и за пътя до пункта на Лесово, който е от значение за развитието на региона и преди всичко за безопасността на движението.

„В община „Тунджа” съдействах за възстановяване на микроязовирите за поливно земеделие. Поел съм ангажимент към пограничните райони след като се закупят новите пожарни за областните служби, старите да се ремонтират и да се дадат на тези погранични райони, за да може своевременно да започне гасенето още преди да дойде автомобил от Ямбол. В тази връзка имам предложение и за поставяне на термокамери, които да сигнализират и локализират евентуални пожари. Така че никога не съм се откъсвал от Ямбол и сега изрично поисках да съм в този регион. Дори да не вляза в парламента, пак няма де се откъсна от Ямбол и чрез групата ще помагам, но по-лесно е да защитавам интересите му като народен представител”, каза още Александър Марков.

Областният председател на ПП „Има такъв народ” Милко Димитров, който е втори в листата, акцентира върху единодействието на местните структури. Като администратор и координатор на представителите ни в секционните комисии денонощно поддържаме връзка с тях. Ние трябва да бъдем стожер за едни честни избори. Решени сме с всички сили да оправдаем полученото доверие и няма да ви разочароваме”, заяви в обръщението си Милко Димитров.

Цялата листа на ИТН в Ямбол е от 5 кандидати за народни представители. Трета е д-р Наталия Добрева, началник на отделението по Физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ – гр. Ямбол. На четвърто място е Димитър Недев, който е общински съветник в ОбС – „Тунджа”. Пети е общинският координатор на ИТН в Стралджа Димитър Кавалджиев.

netnews.bg