Спешни превантивни мерки за ограничаване на скоростта на кръстовището за Калчево

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата бе свикана от областния управител на област Ямбол Димитър Иванов, във връзка със зачестили тежки инциденти на едни от най-натоварените кръстовища в областта. Става дума за кръстовището на път І-7 и ІІ-53, към с. Калчево и кръстовището от с. Чарган към с. Могила. Визираните пътища са от републиканската пътна мрежа.

„Последният трагичен инцидент, макар да е заради неспазване на правилата за движение, ние сме длъжни да направим необходимото и вземем бързи превантивни мерки за ограничаване на скоростта в тези две кръстовища“, каза областният управител.

От „Пътна полиция“ Ямбол след пореден оглед на мястото изразиха становището, че това са добре регулирани кръстовища с всички необходими знаци за републикански път, но въпреки това ще предприемат допълнителни мерки за контрол на скоростта в пътния участък на Калчево, освен с автоматизирана система и последващо спиране за проверка. Друга конкретна мярка е поставянето на пътен знак на път І-7 на български и английски език за опасно кръстовище.

След обстойно обсъждане членовете на областната комисия взеха решение на двете кръстовища да бъде положена вибрираща маркировка, която да ограничи скоростта преди кръстовището. В името на безопасността тя ще бъде положена дори и при минусови температури. Очакването на областния управител е до няколко седмици вибриращата маркировка да е факт.

img_2414