Село Робово празнува

     В село Робово, община „Тунджа“, се проведе традиционният сбор, който събра жители и гости за празничния ден, изпълнен с музика, танци и радост.
Кметът на село Робово – Здравко Аврамов, изрази своето вълнение и удовлетворение от нарастващия брой хора всяка година, като отбеляза, че е удоволствие да вижда площада на селото изпълнен с празнично настроение и усмихнати хора.
    Кметът на община „Тунджа“ – Станчо Ставрев, поздрави присъстващите и подчерта, че това малко и красиво село Робово е пример за всички села в общината със своята сплотеност и чувство за семейство. Той призова жителите да продължат да пазят традициите и да предават своя дух на следващите поколения.
    Празничната програма предложи богато разнообразие от фолклорни изпълнения. Участие взеха танцова група „Дражевчета“, танцова формация „Хоро на мегдана“ и фолклорен ансамбъл „Тунджа“. Кулминацията на вечерта беше изпълнението на обичаната народна певица Жечка Сланинкова, която плени сърцата на публиката със своите народни песни.
Посетителите на сбора се наслаждаваха на народната музика, танците и приятелските срещи, като духът на българските традиции и веселие цареше на площада в село Робово, до късно вечерта.