Разширява се Центърът за административно обслужване в община Ямбол

В ход са ремонтни дейности на част от сградата на община Ямбол. Целта е  разширяване площта на Центъра за услуги и информация, намиращ се на приземния етаж. Преустройството на пространството ще бъде в улеснение на потребителите на услуги и ще даде възможност за по-добра организация на работата при предоставянето на комплексно административно обслужване на граждани и фирми. В Центъра се предоставят всички видове услуги, администрирани от общината чрез заявяване, заплащане и получаване на готовите документи, включително извършване на справки за дължими суми и заплащане на местни данъци и такси и др.

Повече от 10 години обслужването в центъра се извършва на принципа „на едно гише“. Благодарение на въведените софтуерни приложения и технически решения значително е облекчено управлението на потока от чакащи потребители.

Годишно през центъра минават над 100 000 души, като в повечето случаи обслужването е в рамките от 5 до 10 минути.

Във връзка с ремонтните дейности, временно е затворен достъпът през централния вход на сградата. В общината се влиза през служебния вход – от източната страна (от към ул. „Кабиле“).