Работна среща за предстоящите парламентарни избори свика областният управител на Ямбол

Днес, в сградата на Областна администрация Ямбол се проведе работна среща във връзка с произвеждането на избори за народни представители на 27.10.2024 г. и за синхронизиране на дейностите по организационно-техническата подготовка.
На срещата присъстваха областният управител на област Ямбол Николай Костадинов, екипът по организационно-техническа подготовка на Областна администрация, Ани Канева председател на РИК Ямбол, представители на екипите по ОТП на петте общини от област Ямбол, представители на ОД на МВР, РДПБЗН и Информационно обслужване АД.
В хода на работната среща бяха обсъдени ангажиментите на областния управител, кметовете и териториалните структури, както и предприетите до този момент действия, по организационно-техническата подготовка на предстоящите избори. Бе обсъдена организацията на работа в Младежки културен център „Георги Братанов“ в изборната нощ на 27.10.2024 година, където ще бъде направен предварителен оглед относно разположението на представителите на общините, РИК и Информационно обслужване при приемане на секционните протоколи от секционните избирателни комисии.
Начерта се ясен план относно организацията на приемане и предаване на бюлетини, изборни книжа и материали, които ще бъдат съхранявани в охраняемо помещение след доставката им в Областна администрация Ямбол.
Датите, на които ще се провеждат обученията от Районната избирателна комисия на Секционните избирателни комисии, също бяха обсъдени.