Първи финални изяви на лятното училище по плуване

На 22 юли 2024г., с демонстративно занятие завърши обучението на първите две групи с деца на възраст 7-11 години, включени във ваканционния проект „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм” на БЧК – Ямбол.

        Занятието се проведе на плувния басейн в ПГ „Васил Левски“ в град Ямбол и започна със задължителен инструктаж за безопасно поведение във и около водата, след което под формата на състезателни игри, децата умело демонстрираха усвоените начални плувни умения и плувни стилове със и без помощни средства.

        За своето старание всички 25 деца получиха специални грамоти, сувенирни чаши с логото на Водноспасителната служба на БЧК и Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм, образователни книжки „Приятели с водата“, а на всеки родител бе предоставен наръчник за родители „Дръж под око“ с теми за водна безопасност. 

        Предстои провеждането на финално занятие за децата от Трета и Четвърта група.  

        За четиринадесета поредна година Ямболската червенокръстка организация организира „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм“ за най-малките. Основната цел е за цел изграждането на начални плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца,  чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ.

       

 

 

                                                 ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ