Продължава летният филмов маратон в Ямбол

Летният филмов маратон в Ямбол продължава  с още две култови прожекции

    На 18 август, петък в 20:30 часа зрителите ще могат да видят  любимия на поколения българи  филм „Всичко е любов“. В незабравимата лента на режисьора Борислав Шаралиев участват Иван Иванов, Янина Кашева, Ибиш Охранов и  Мария Стефанова. Селекцията на златните български филми ще продължи и в  следващите седмици, всеки петък,когато предстоят прожекциите на „Маргарит и Маргарита“ и „Вчера“.

    В съботната вечер, на 19 август в 20:30 часа на ямболската публика ще бъде представен филма „Сладки сънища“, част от каталога на София филм фест. Според критиката „Сладки сънища” е най-емоционалният филм на Марко Белокио. Италианският майстор на киното адаптира популярния биографичен роман на Масимо Грамелини за журналист, завладян от спомените за майка си, която умира, докато той е още дете. Забележителната кариера на Марко Белокио като режисьор на внушителен брой игрални, документални, късометражни и телевизонни филми минава през различни теми и жанрове. Кинотворбите му го нареждат сред най-именитите италиански режисьори, заедно с Бернардо Бертолучи и Пиер Паоло Пазолини.

    Програмата на четвъртото издание на Лятно кино- Ямбол, съвместна инициатива на София Филм Фест и Община Ямбол,  продължава в съботните вечери до 2 септември с филмите : „Другата страна на надеждата“  на Аки Каурисмаки  и „Рай“ на Андрей Кончаловски.  Всички прожекции са с вход свободен.