Приказка за доброто

В с. Бояджик, през 1999 година, е основан Боксов клуб „Априлец“. Това е първият селски лицензиран боксов клуб в Европа. Под вещото ръководство на Димитър и Тодор Мутафови, клубът веднага се нарежда сред първенците в държавата, като успехите са не само при мъжете, но и при жените – успехи на републиканския ринг, успехи на международния ринг. Баща и син Мутафови привличат много млади хора да се занимават с бокс, което значи здраве, трудолюбие, упоритост. Този спорт учи на дисциплина, решителност, упоритост и още много други качества, от които всеки човек се нуждае. Възпитават се хора. Един от тях е Стамен Пенчев. Той се състезава за боксовия клуб цели 10 години- от 2006 до 2016 година. През всичките тези години е сред най-добрите боксьори, носители на призови места през годините. Завършва Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, гр. Ямбол. След като спира състезателната си дейност, завършва УНСС в гр. София. Съдия по бокс е. И все пак най-големите му постижения – добротата и щедростта – остават извън ринга.
На 6 май 2020 г. Стамен Пенчев подари лаптоп на Господин Станчев Иванов, състезател по бокс в БК „Априлец“, ученик от седми клас в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, с. Бояджик , който има нужда за да участва ефективно в дистанционното обучение. Пожела на развълнувания от подаръка ученик лаптопът да му помогне в обучението и да постига успехи не само в бокса, но и в учението. Подари му и книгата „Никога не се предавай“ историята на Детелин Далаклиев, написана от Георги Стоянов. Емоционално четиво, което дава яснота, за първите стъпки в бокса, каква е цената, за да успееш. За да сбъднеш мечтите си. За да бъдеш голям. Голям човек. Голям спортист. Голям приятел. Трогателен момент!
Отправяме към Стамен Пенчев пожелания за добро здраве, благополучие, сила и енергия за преодоляване на всички лични и професионални предизвикателства! Пожелаваме му да запази своята вяра в доброто и да я предавате на всички около себе си, за да се случват в живота ни малки, но реални чудеса!
Последвайте примера на Стамен, за да може и на други деца да се осигури достъп до онлайн пространството! Зарадвайте дете с електронно устройство!