Прехвърлят държавни имоти на община „Тунджа“

Областният управител поиска от МС прехвърляне на 24 апартамента в Маломир на община „Тунджа“ за удовлетворяване на социалните им нужди

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов изпрати мотивирано становище до Министерство на регионалното развитие и благоустройството с искане намиращите се в с. Маломир два жилищни блока, частна държавна собственост да бъдат прехвърлени в собственост на община „Тунджа“.


Процедурата бе задействана след разговор с кмета на село Маломир и изразено желание от страна на община „Тунджа“ да придобие имотите за социални нужди или за осигуряване на места за временно настаняване на пострадали при възникнали природни бедствия. Желанието на общината е подкрепено с решение на Общински съвет „Тунджа“.
Областният управител също е изразил положително становище общината да придобие намиращите се в Маломир 24 апартамента. С оглед защита на държавния интерес бяха разгледани различни варианти и възможности за разпореждане с имотите държавна собственост, но областният управител счете за целесъобразно да бъдат предоставени от МС безвъзмездно на община „Тунджа“.
На основание Закона за държавната собственост, със заповед на областния управител на област Ямбол, правото на управление върху имотите бе отнето преди това от Министерство на отбраната, като имоти с отпаднала необходимост.