Представяне на книгата „Каймакъ-Чаланъ“ в Ямбол

На 27 ноември, понеделник, в Ямбол ще бъде представена книгата на Красимир Узунов „Каймакъ-Чаланъ“. Творбата е посветена на героизма на българските воини през Първата световна война (1915-1918), включително и на загиналите офицери и войници от Ямбол и Ямболската околия в Каймакчаланската епопея.

Представянето на книгата ще бъде от 18.00 часа в Зрителната зала на Община Ямбол. Час преди това, от 17.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на Портала-паметник на ямболския Музей на бойната слава. Възстановеният преди четири години портал на някогашния 29-и пехотен Ямболски полк е с паметни плочи на загиналите воини от състава на 29-ти, 42-ри и 46-ти пехотни полкове. Веднага след церемонията по отдаване почит на героите, в Музея на бойната слава ще бъде положена пръст с осколки от връх Каймакчалан. Амбицията на община Ямбол е с това да се постави началото на специален кът в експозицията на музея, в който да са събрани късчета земя от всички бойни полета, донесли славата на ямболските воини през годините.

Кметът на града Георги Славов кани всички родолюбиви граждани и организации да станат съпричастни с инициативата, посветена на паметта на героите на Ямбол от Първата световна война.