Посещение в зоопарка

Лора Величкова

 

         На 22 май 2017 година по-големите дечица от ДГ „Здравец”- Болярово (от група „Мики Маус), заедно с връстниците си от ДГ „Снежнака” – с. Воден, учителките, част от перосанала и родители, се отправиха към Стара Загора. Целта бе посещение на зоопарка, което е Дейност №7 –(Посещение на куклен театър, зоологическа градина, природонаучен музей) по проект „Децата на Болярово-успешна интеграция в образователната система и подобряване на учебната среда в общината“ (договор № BG05M2OP001-3.001-0117, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове). С тях бяха и техническият сътрудник по проекта Десислава Кичукова и директорът на детската градина Калина Гюрова.

       Интересно и незабравимо бе приключението в зоопарка за децата, те разглеждаха с интерес животните и слушаха беседите на своите учителки Надя Ставрева, Стоянка Гочева и Стоянка Христова и директорката Калина Гюрова пред клетките на всяко от животните. Особено силни емоции предизвикаха у децата тигрите и мечките, радост предизвика и паркчето с люлки и играчки в центъра на зоологическата градина.

        Но приятните изненади за малчуганите от Болярово и Воден не спряха дотук. След зоопарка, отново по проекта с ръководител Нина Терзиева, децата посетиха „Макдоналдс”, където към вкусното детско меню (бургер, пържени картофи, поничка) всеки получи и играчка. Децата бяха наистина доволни и щастливи, а емоциите им нямаха край – те разгледаха забавните игри и детски забавления в Старозагорския мол. Денят им бе изпълнен с много нови впечатления, забавления и приятни емоции и те с радост споделяха впечатленията с приятелите, учителките, лелките и родителите си.

        Посещението в Стара Загора е само първа част от Дейност 7. На децата предстоят още две посещения – на природонаучен музей и куклен театър), както и още много мероприятия по проекта, който продължава до края на следващата година.