Окръжна прокуратура – Ямбол внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ на двама ученици, обвинени в извършването на грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор

Окръжна прокуратура – Ямбол внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Симеон Д. (на 18 г. от гр. Ямбол) и непълнолетния Костадин С. (от гр. Ямбол).

Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 11.12.2017 г. около 20:30 часа в с.Дражево, област Ямбол, действайки в съучастие като съизвършители са направили опит да отнемат чужди движими вещи от владението на 31 годишен таксиметров шофьор – лек автомобил „Форд“ и парите от оборота, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили сила и заплашване –възпроизвели изстрели с газов пистолет и въздушна пушка в областта на гърба на водача на автомобила и го е заплашили с нож и деянието е придружено с опит за убийство на пострадалия, като престъплението е останало недовършено  поради независещи от дейците, причини – престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, предл. 2, вр.чл. 198, ал. 1, вр.чл. 20, ал. 2, вр.чл. 18, ал. 1 от НК, а за Костадин С. и във вр.чл. 63, ал. 1, т. 2 от НК.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за 15.12.2017 г. от 14:00 часа.