Обявен е четвъртият национален литературен конкурс за учители

Ямболската Езикова гимназия обяви четвъртото издание на националния литературен конкурс за учители на името на писателя Васил Карагьозов, който е и неин патрон. Надпреварата се провежда с подкрепата на Училищното настоятелство и Обществения съвет на гимназията, под патронажа на Община Ямбол. Посветен е на 75-годишния юбилей на учебното заведение.

Целта на конкурса е да представи поле за изява и да подпомага творческите изяви на учителите.

Право на участие имат всички действащи преподаватели, директори и други педагогически специалисти от цялата страна, като всеки има право да представи от 3 до 5 поетични творби и/или до 3 разказа. Не се допускат произведения, които вече са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в други конкурси.

Срокът за изпращане на творбите е 20 септември 2024г. включително на имейл info-2811517@edu.mon.bg.

Техническите изисквания са шрифтът да е Times New Roman 12, разредката на редове и абзаци да е 1.5, с двустранно подравняване.

Изпратените творби трябва да бъдат придружени от кратка информация за трите имена на автора, къде преподава, адрес, телефон и имейл за връзка.

Произведенията ще бъдат оценени от утвърдени национални литературни творци и критици, като класираните и избрани от тях, ще бъдат отпечатани в традиционния  за конкурса сборник „Отронени слова“. Ще бъдат връчени по 3 големи и специална награда на кмета на община Ямбол в двата раздела – проза и поезия.

Обявяването на резултатите и награждаването ще бъдат в периода 25 ноември и 6 декември 2024г. в Културно-информационен център Безистен – Ямбол.

За повече информация: info-2811517@edu.mon.bg.