Областният управител посрещна новия Екип за граждански дейности към американската армия

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна и разговаря с екипите на Ротата за гражданско-военно сътрудничество към Сухопътни войски, екипа за граждански дейности и Ротата за психологически операции към Американската армия. От българска страна екипът бе воден от капитан Александър Василев, а от американска страна от капитан Грег Ромеро.Новият екип на капитан Ромеро се представи пред областния управител, както и изрази желанието си и надеждата да продължат и бъдат активизираните гражданските дейности, в които представители на американската армия могат да участват, така както е било в мандата на предишния ръководител капитан Пейс. „Целта ни е да активизираме комуникационния процес с местните власти, да познаваме по-отблизо процесите и развитието на регионите и да помагаме в процесите на гражданско сътрудничество“, каза капитан Ромеро.
Областният управител изрази и към двата екипа от българската и американска армия, работещи в сферата на гражданското сътрудничество, благодарност за готовността им да участват в различни инициативи в помощ на населението от област Ямбол и защита при критични ситуации.
Да се запознаят отблизо с културните, историческите и природни забележителности на област Ямбол, това е желанието на екипа на капитан Грег Ромеро, при следващото им посещение в област Ямбол.