Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна и разговаря със заместник валиите на Одрин и Къркларели, Р Турция

Областният управител на област Ямбол ДИМИТЪР ИВАНОВ се срещна и разговаря със заместник валиите на област  Къркларели и област Одрин БЕКИР КОДЖАКУНДАКЧЪ и ШЕНОЛ ЕЛМАДЖЪООЛУ. В рамките на тяхното посещение в област Ямбол се проведе протоколна, опознавателна среща между двете страни.

Това е първата визита на заместник валиите на двете съседни на област Ямбол области Къркларели и Одрин. Областният управител на Ямбол Димитър Иванов и неговият заместник Волен Дичев разговаряха с Бекир Коджакундакчъ и Шенол Елмаджъоолу за продължаване добрите отношения между нашите съседни области, за продължаване политиката на добросъседство, особено след посещението на българския министър-председател в Р Турция. Димитър Иванов изрази благодарността си към гостите за партньорството и за помощта, която указват в процеса на бежански натиск. И двете страни високо оцениха направеното през последните няколко години в тази област. И от турска страна бе подчертано, че към момента контролът по границите ни е много строг и за двете страни спирането на мигрантския поток е много важен въпрос.

Двете страни се договориха по време на разговора да продължат срещите и доброто сътрудничество между нашите съседни области.