Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов представи своите заместници Волен Дичев и Христо Колев

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов на първия брифинг с регионални медии представи сформирания вече политически и управленски екип в Областна администрация Ямбол. Димитър Иванов е за трети път областен управител в правителство с премиер Бойко Борисов. В първите си думи пред медиите областният управител Димитър Иванов благодари за оказаното доверие от страна на Бойко Борисов и ПП ГЕРБ. На служебния областен управител Иванов изказа благодарност за това, че не се е поддал на външни влияния и е запазил административния екип. Димитър Иванов изрази удовлетворението си, че и пред обществеността стана ясно, че освобождаването на областни управители от служебния премиер е било напълно неоснователно и немотивирано, за което самият Огнян Герджиков призна. Категоричен бе, че екипът в Областна администрация се запазва, а той разчита изцяло на заместник областните управители.  

Двамата нови заместник областни управители на област Ямбол са Волен Дичев и Христо Колев.

Волен Дичев е на 32 години. Завършил е езикова гимназия „Васил Карагьозов“ в Ямбол и висше образование в УНСС София. От 2014 година до назначаването му за заместник областен управител е бил общински съветник в Общински съвет Ямбол, от групата на ПП ГЕРБ. През последната година и половина е и председател на постоянната комисия „Бюджет и финанси“. Работил е като счетоводител 9 години. В Областна администрация част от правомощията на Волен Дичев ще са свързани с осъществяване дейностите в областта на финансовото управление на бюджета, държавната собственост, дейности в областта на опазване на околната среда, бедствията и авариите, областта на транспортното обслужване и безопасността на движението.

Христо Колев е от Ямбол, на 40 години. Завършил е МГ „Атанас Радев“ и след това Стопанска академия „Д.А.Ценов“ в Свищов . Семеен с три деца. След известно пребиваване и професионално развитие в банковия сектор в София се връща със семейството си в Ямбол, където продължава професионалния си път. От 2005 година е член на ПП „Атака“ и представя Коалиция „Обединени патриоти“ в политическия кабинет на Областна администрация Ямбол. В администрацията той ще поеме осъществяването на дейностите в областта на образованието, младежта и спорта, организацията, координацията и изпълнението на областни планове, стратегии и програми за регионално развитие, дейностите в областта на труда и социалната политика.

В края на брифинга областният управител презентира предстоящото посещение на народния представител от ямболски район Волен Сидеров, когото Димитър Иванов ще запознае с изпълненото изцяло на територията на област Ямбол временно-възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница.