„Обещахме и ще бъдем верни към народа и Родината“

„Обещахме и ще бъдем верни към народа и Родината“. Това уверение посочи в тържествено слово – отговор редник първи клас Бояна Димова, по време на състоялия се ритуал по полагане на военна клетва, днес, 24.03.2017г., на строевия плац на военно формирование 52590 – Ямбол. От името на военнослужещите, положили клетвата, тя благодари за оказаното доверие да поемат отговорния професионален път. „Разбираме, че в армейския живот има редица изпитания и предизвикателства, знаем това и  потвърждаваме пред Вас нашата решителност и чест“.

Ритуалът по полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи се състоя днес, 24.03.2017г., на строевия плац на военно формирование 52590 – Ямбол.

В тържествена обстановка, обещания за вярност към народа и Родината  дадоха 25 новоназначени военнослужещи от военно формирование 52590 – Ямбол и 13 военнослужещи от военно формирование 54100 – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада. Младите жени и мъже бяха назначени след проведен конкурс и се влаха в редиците на ротите на двете формирования, като се заклеха в името на Република България пред своите командири и пред националното знаме.

Поздравление по случай тържественото приемане на военнослужещите в редовете на Българската армия поднесе подполковник Атанас Георгиев – командир на  военно формирование 52590, който изрази значимостта на Военната клетва като важен законов и морален акт. Като изказа вярата си в твърдата стъпка на военнослужещите за бъдещи успехи, подполковник Георгиев прие тържествения строй. 

В ритуала взе участие духовият оркестър на  военно формирование 22220 – Сливен, а гости на тържеството бяха поканените семейства и близки на новопостъпилите военнослужещи.  

Полагането на военна клетва е ритуал, който последно се е състоял във войсковия район през януари 2014-та година.